ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔ. ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟ

    SHARE

    Το Γενικό Νοσοκομείο  Ελευσίνας «Θριάσιο» αποτελεί  έναν βασικό πυλώνα περίθαλψης της Δυτικής Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Παλαιορούτης ανέφερε: “κοινό όραμα και  ταυτόχρονη επιδίωξη της Διοίκησης και των εργαζομένων του νοσοκομείου είναι να αποτελέσει η υγειονομική μας μονάδα ένα σύγχρονο οργανισμό φροντίδας υγείας και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πληθυσμού που εξυπηρετεί. Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής αναπτύσσονται σημαντικές δράσεις  εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα (δήμοι, σχολεία και άλλους φορείς)  για την πρόληψη, την αγωγή και την προαγωγή υγείας με πολύ θετικά αποτελέσματα”.

    Σε αυτό το πλαίσιο και με μοναδικό στόχο να δώσουμε όλοι μας μια ελπίδα  ζωής  στα παιδιά αλλά και σε μεγάλους   με  απειλητικά  για την ζωή τους αιματολογικά νοσήματα , τα οποία αντιμετωπίζονται με μεταμόσχευση, η Διοίκηση του Νοσοκομείου πήρε την πρωτοβουλία, μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή δράση στο νοσοκομείο και στο ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Ελευσίνας, να οργανώσει και τη φετινή χρονιά, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής του Θριασίου πεδίου, σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων – ευαισθητοποίησης κοινωνικών ομάδων για την «Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών».

    Ήδη στο κάλεσμά μας έχουν ανταποκριθεί φορείς και οργανισμοί της περιοχής μας ενώ προγραμματίστηκαν ήδη οι δύο πρώτες δράσεις στον  Δήμο  Ελευσίνας και  το ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Ελευσίνας.

    Οι εκδηλώσεις, υπό την αιγίδα του Νοσοκομείου,  οργανώνονται από  το  Τμήμα Ποιότητας και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του “Θριασίου”  σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ». Το  Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας αποτελεί τον πλέον σημαντικό υποστηρικτή της δράσης και στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται όλοι όσοι επιθυμούν να γίνουν δότες και πέραν των ημερομηνιών των εκδηλώσεων.

    Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 17.00μμ στο ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Ελευσίνας και την Παρασκευή  7 Απριλίου 2017,  στις 19.00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας και  περιλαμβάνουν εισηγήσεις από τον Αν. Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας κ. Στέλιο Γραφάκο, τ. Συντονιστή Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και  Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και από άλλον Εκπρόσωπο του ΟΡΑΜΑΤΟΣ.

    Μετά το πέρας των  Εκδηλώσεων  όσοι το επιθυμούν θα  έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν ως εθελοντές δότες.

    Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Ελευσίνας κο Τσουκαλά, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας κα Οικονόμου, τον Αντιδήμαρχο κο Κοροπούλη καθώς και τον Διευθυντή του ΕΠΑΣ   ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Ελευσίνας κο Αποστολίδη για την ευαισθησία που επέδειξαν καθώς  την άριστη συνεργασία για τον συντονισμό των δράσεων.

    Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από την ζωή!

    Ας το προσφέρουμε τώρα σε όσους  το έχουν ανάγκη.

    SHARE

    Σχετικές Εκδηλώσεις