Loading Παγκόσμιες Ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού

8 August 2016

|Recurring Παγκόσμια Ημέρα (See all)

An event every year that begins at 12:00am on day 8 of August, repeating indefinitely

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού

Κάθε χρόνο στις 8 Αυγούστου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού. Η συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται από το 1998 και αποτελεί ιδέα του αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα. Εκείνος θεωρεί πως ο οργασμός αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξουαλικότητας ενώ ταυτόχρονα αποθεώνονται οι χαρές του σώματος. . Είτε προκύπτει από συνουσία είτε από αυνανισμό, σημασία έχει να ξέρεις τι θες και πώς το θες.

Ο οργασμός είναι μια ιδιαίτερη ψυχική και σωματική κατάσταση, το τελικό στάδιο της σεξουαλικής διέγερσης. Μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της συνουσίας  όσο και από τον αυνανισμό Παρατηρείται στον άνθρωπο αλλά και σε αρκετά θηλαστικά .Ο οργασμός όπως και το προκαταρκτικό ερωτικό παιχνίδι είναι πολυδιάστατο θέμα και εξαρτάται από τα βιώματα, την ψυχολογική κατάσταση των δύο συντρόφων εκείνη την στιγμή όπως και τον χαρακτήρα του καθενός από τους δύο. Κοινό γνώρισμα του οργασμού στους ανθρώπους είναι η εκσπερμάτιση για τον άντρα και για τη γυναίκα η σύσπαση των μυών των εσωτερικών γεννητικών οργάνων, έτσι ώστε να βοηθήσουν στην κατακράτηση του σπέρματος και τη γονιμοποίηση, ενώ παρατηρείται και μεγάλη ποσότητα υγρών, φαινόμενο γνωστό ως γυναικεία εκσπερμάτιση .

 

Οι στατιστικές μελέτες δείχνουν πως :

  • το 70% των γυναικών αδυνατεί να έρθει σε οργασμό μόνο μέσω της διείσδυσης
  • το 50% των γυναικών βιώνουν τον πρώτο οργασμό μέσω της αυτοϊκανοποίησης
  • 1 στις 5 γυναίκες δεν έχουν έρθει ποτέ σε οργασμό

 

  • το 75% των αντρών φτάνει πάντα σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, αλλά το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι μόλις 29%.

Πέρα από τη σωματική και την ψυχική ευχαρίστηση, ο οργασμός προσφέρει πολλά  στην υγεία μας.  Προκαλείται αυξημένη αιμάτωση, η οποία  υποδεικνύει πως χάρη στον οργασμό μεταφέρονται επιπλέον θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στον εγκέφαλο. Μάλιστα, οι διανοητικές ασκήσεις που κάνουν κάποιοι άνθρωποι για να “εκπαιδεύσουν” τον εγκέφαλό τους συχνά στοχεύουν στην αύξηση αυτού του είδους της εγκεφαλικής δραστηριότητας, όμως ο οργασμός φαίνεται πως μπορεί να το κάνει σε μεγαλύτερο κομμάτι του εγκεφάλου.

Επιπλέον ο οργασμός προσφέρει αρκετά οφέλη :

 

  • Οργασμός κατά του πόνου

Κατά τον οργασμό, εκλύεται στο σώμα η ορμόνη ωκυτοκίνη η οποία έχει την ιδιότητα να κατευνάζει πόνους και ενοχλήσεις. Οι επιστήμονες θεωρούν πως η ωκυτοκίνη συμβάλει στη μείωση της έντασης της ημικρανίας ή των χρόνιων πόνων.

  • Κατά του προστάτη

Σε μελέτη από το αμερικανικό National Cancer Institute βρέθηκε πως οι συχνοί οργασμοί προστατεύουν τους άντρες από τον καρκίνο του προστάτη. Στην έρευνα συγκρίθηκαν δεδομένα από 50.000 άντρες και βρέθηκε πως εκείνοι που είχαν πάνω από 21 οργασμούς κάθε μήνα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου συγκριτικά με άντρες που είχαν λιγότερους από επτά.

  • Περισσότεροι οργασμοί, λιγότερες απιστίες

Γίνονται συνεχώς νέες έρευνες που δείχνουν πως ωκυτοκίνη, η ορμόνη που αναφέραμε και νωρίτερα, μπορεί να ενισχύει την πίστη μέσα το ζευγάρι. Μελέτη του 2012 βρήκε πως άντρες σε αποκλειστικές σχέσεις που έπαιρναν τακτικά δόση ωκυτοκίνης κράτησαν τις αποστάσεις τους από ελκυστικές γυναίκες κατά την πρώτη τους γνωριμία, σε αντίθεση με άντρες που δεν έκαναν σεξ και δεν έπαιρναν ωκυτοκίνη.

  • Καταπολέμηση της αϋπνίας

Από μια άλλη μελέτη προκύπτει ότι  το 32% των 1.866 γυναικών στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι αυνανίζονται, προκειμένου να χαλαρώσουν και να παραδοθούν στην αγκαλιά του Μορφέα.

 

  • Ενίσχυση γονιμότητας

Κατά τον οργασμό η μήτρα συσπάται και κινείται με τρόπο που διευκολύνει το σπέρμα να φτάσει σε αυτήν. Οι συσπάσεις βοηθούντα σπερματοζωάρια να φτάσουν στις σάλπιγγες.

 

 

  • Βελτίωση δέρματος

Κατά  την διάρκεια της ερωτικής επαφής μια από τις ορμόνες που απελευθερώνεται η  αυξητική ορμόνη κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ελαστικό.

  • Ταχύτερη ανάρρωση
    Όταν οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, ο οργασμός επιταχύνει την ανάρρωση τους.

Details

Date:
8 August 2016
Παγκόσμια Ημέρα Category:
Παγκόσμια Ημέρα Tags:

Σχετικές Εκδηλώσεις

Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

Σύλλογοι Ασθενών

Δεν βρέθηκαν Σύλλογοι Ασθενών

Ιατρική Εταιρεία

Δεν βρέθηκαν Ιατρικές Εταιρείες

Χορηγοί