Loading Παγκόσμιες Ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

8 May 2016

|Recurring Παγκόσμια Ημέρα (See all)

An event every year that begins at 12:00am on day 8 of May, repeating indefinitely

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8  Μαΐου . Την συγκεκριμένη ημερομηνία γεννήθηκε ο ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού , Ερρίκος Ντυνάν. Η Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας  κήρυξε το Πάσχα του 1922 τριήμερη εκεχειρία με στόχο την προώθηση της ειρήνης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ξεκίνησε ο εορτασμός για τους δυο οργανισμούς.

Τα ανθρωπιστικά κινήματα , ΕΣ και η ΕΗ έχουν ως στόχο  την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, περιθάλποντας και στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γενικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το 1864 με την παρότρυνση της Επιτροπής και με πρωτοβουλία της ελβετικής κυβέρνησης οργανώθηκε μια διεθνής διπλωματική διάσκεψη η οποία ενέκρινε τη Συνθήκη της Γενεύης για τη βελτίωση της τύχης των τραυματιών και των αιχμαλώτων του πολέμου. Η συνθήκη αυτή εδραίωσε την υποχρέωση βοήθειας και θεραπείας προς τους τραυματίες και αρρώστους οποιασδήποτε εθνικότητας καθώς και την ουδετερότητα των στρατιωτικών νοσοκομείωνασθενοφόρων και υγειονομικού προσωπικού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του (10 Ιουνίου 1877), παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην προάσπιση των 7 Θεμελιωδών Αρχών του Κινήματος,( Ανθρωπισμός, αμεροληψία, ουδετερότητα, ανεξαρτησία, εθελοντισμός, ενότητα και παγκοσμιότητα). Αυτό επιβεβαιώνει η μακρόχρονη ανθρωπιστική δράση του, μια δράση συνδεδεμένη με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη, τη φιλαλληλία και συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και ανιδιοτέλειας. Ο Ερυθρός Σταυρός, εκτός από την περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμαλώτων πολέμου, ασχολείται και με τους πρόσφυγες. Παρεμβαίνει επίσης και σ’ όλο τον κόσμο, σε περιπτώσεις καταστροφών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε http://www.redcross.gr/ .

 

Details

Date:
8 May 2016
Παγκόσμια Ημέρα Category:
Παγκόσμια Ημέρα Tags:

Σχετικές Εκδηλώσεις

Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

Σύλλογοι Ασθενών

Δεν βρέθηκαν Σύλλογοι Ασθενών

Ιατρική Εταιρεία

Δεν βρέθηκαν Ιατρικές Εταιρείες

Χορηγοί