Loading Παγκόσμιες Ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

5 February 2016

|Recurring Παγκόσμια Ημέρα (See all)

An event every year that begins at 12:00am on day 5 of February, repeating indefinitely

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο εδραιώθηκε από την Ευρωπαία Επίτροπο Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου. Η ημέρα αυτή έχει ως στόχο να κινητοποιήσει ενήλικες και κυρίως τους νέους στην ηθική και ακίνδυνη χρήση του Ίντερνετ και του κινητού τηλεφώνου καθώς και οτιδήποτε αποτελεί τμήμα της τεχνολογικής ανάπτυξης και χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας.

Η καθημερινή αλόγιστη πλοήγηση  στο Διαδίκτυο καθώς και η   υπερβολική ενασχόληση των νέων με βιντεοπαιχνίδια οδηγεί σε βίαιες συμπεριφορές , τάσεις απομόνωσης και παραμέληση της σωματικής υγιεινής. Η σχολική απόδοση του μαθητή μειώνεται και οι επαφές με αληθινά πρόσωπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η παχυσαρκία ίσως αποτελέσει άμεσο πρόβλημα λόγω της πολύωρης καθιστικής ζωής και εν τέλει να οδηγήσει στην κατάθλιψη και την περιθωριοποίηση. Γι’αυτό το λόγο οφείλουν γονείς και κυρίως εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται και να διαδίδουν τον ορθό τρόπο περιήγησης μέσω ενός υπολογιστή.

Το Ίντερνετ έχει την δύναμη να σου προσφέρει ένα τεράστιο πλήθος πληροφοριών μέσω επιμορφωτικών σελίδων, να σε βοηθήσει με την εργασία σου αλλά επίσης να αναπτύξεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Και εκεί βρίσκεται ο κίνδυνος εξαιτίας της ανωνυμίας του Διαδικτύου . Δεν γνωρίζεις με ποιον πραγματικά συνομιλείς πίσω από τον υπολογιστή και αυτό μπορεί να μας παρασύρει  σε αρνητικά περίπλοκες καταστάσεις. Αποστολή και κοινή χρήση προσωπικού υλικού σχετίζεται άμεσα με εκβιασμούς  μέσω του cyber bullying. Σωστό θα ήταν να μην μοιραζόμαστε προσωπικά στοιχεία μας με άτομα τα οποία δεν γνωρίζουμε εξ επαφής. Μάστιγα του Διαδικτύου θεωρείται  έτσι η παιδική πορνογραφία και η απάτη και κλοπή μέσω phishing.

Η Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαικό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαικής Επιτροπής. Όσο αναφορά την Ελλάδα , η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από την δράση του Saferinternet.gr  του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου , που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe . Για περισσότερα επισκεφθείτε :  1) http://www.saferinternet.gr/  2) https://www.betterinternetforkids.eu/

 

Details

Date:
5 February 2016
Παγκόσμια Ημέρα Category:
Παγκόσμια Ημέρα Tags:

Σχετικές Εκδηλώσεις

Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

Σύλλογοι Ασθενών

Δεν βρέθηκαν Σύλλογοι Ασθενών

Ιατρική Εταιρεία

Δεν βρέθηκαν Ιατρικές Εταιρείες

Χορηγοί