Loading Παγκόσμιες Ημέρες

Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων

12 May 2016

|Recurring Παγκόσμια Ημέρα (See all)

An event every year that begins at 12:00am on day 12 of May, repeating indefinitely

Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων

Κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου γιορτάζουμε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων την Διεθνή Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων. Η συγκεκριμένη εορτή έχει ως στόχο να μας υπενθυμίσει την βαρυσήμαντη σημασία του επαγγέλματος της νοσηλευτικής. Το 1820 εκείνης της ημέρας γεννήθηκε επίσης η Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, η αγγλοϊταλίδα φιλάνθρωπος , η οποία θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Η νοσηλευτική υποτιμάται δεόντως σήμερα και επίσης δεν πληρώνεται όσο θα έπρεπε σύμφωνα με την αξία που κατέχει.

Στην χώρα μας η κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στον χώρο της υγείας με τις δραματικές ελλείψεις πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας, έχει οδηγήσει το νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια κατάρρευσης του. Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, επιβαρύνοντας τα συστήματα υγείας και την παγκόσμια κοινότητα.

Οι Νοσηλευτές, ως ο μεγαλύτερος επαγγελματικός φορέας στον τομέα της υγείας, έχουν την εμπειρία και την γνώση που θα οδηγήσει σε βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας, στην παροχή ποιοτικής φροντίδας και στην επίτευξη βέλτιστων θεραπευτικών παρεμβάσεων στους ασθενείς και στο γενικό πληθυσμό.

Ο ρόλος των νοσηλευτών πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος στην κοινότητα, στο νοσοκομείο, στην εκπαίδευση. Η νοσηλευτική επιστήμη και πράξη έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρα πάντα με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού.

Στη χάραξη στρατηγικών και πολιτικών Υγείας, οι νοσηλευτές έχουν λόγο και θέση ως ισότιμοι συνεργάτες ,σύμφωνα με τον θεσμικό και επιστημονικό τους ρόλο.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών υγείας σε νοσηλευτικό προσωπικό έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο στη δυσλειτουργία του συστήματος υγείας αλλά και στην ποιότητα και ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών με δυσμενείς συνέπειες στον ασθενή και στην κοινωνία. Η οικονομική κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και βαθύτατα ανθρωπιστική κρίση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.

Details

Date:
12 May 2016
Παγκόσμια Ημέρα Category:
Παγκόσμια Ημέρα Tags:

Σχετικές Εκδηλώσεις

Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

Σύλλογοι Ασθενών

Δεν βρέθηκαν Σύλλογοι Ασθενών

Ιατρική Εταιρεία

Δεν βρέθηκαν Ιατρικές Εταιρείες

Χορηγοί