Φόρτωση Παγκόσμιες Ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

10 Δεκεμβρίου 2016

|Επαναλαμβανόμενη Παγκόσμια Ημέρα (Προβολή όλων)

An event every year that begins at 12:00am on day 10 of Δεκέμβριος, repeating indefinitely

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κάθε χρόνο στις 10 Δεκέμβρη γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την συγκεκριμένη ημερομηνία του 1948 υπεγράφη η Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Στόχος αποτελεί ένας κόσμος με ελευθερίες και δικαιώματα χωρίς διακρίσεις .

Η έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει βαρυσήμαντη σημασία ήδη από την αρχαιότητα. Είναι αναφαίρετα και αδιαίρετα για όλους τους κατοίκους του κόσμου. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην ζωή , την ισονομία και την ελευθερία της έκφρασης, στα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα δηλαδή. Επίσης , στα κοινωνικά δικαιώματα όπως για παράδειγμα στο δικαίωμα της  εργασίας ,  της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και στα συλλογικά δικαιώματα , όπως για παράδειγμα στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Με τον ορισμό αδιαίρετα  εννοούμε πως όταν ένα δικαίωμα ισχυροποιείται ή υποβαθμίζεται τότε επηρεάζονται με αυτό το τρόπο και τα υπόλοιπα δικαιώματα.

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υφίστανται ως βασικό στοιχείο στην συγκρότηση των σύγχρονων κοινωνιών. Απαραίτητη προϋπόθεση ευημερίας, ειρήνης και τρόπου αλληλεπίδρασης μεταξύ των λαών. Μόνο κοινωνίες τέτοιου είδους θα διατηρηθούν αναλλοίωτες στο μέλλον με στήριγμα την ισότητα , τον σεβασμό και την αλληλεγγύη. Συνεπώς τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι στάση ζωής.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε την Πανελλήνια Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου http://www.hlhr.gr/ .

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Δεκεμβρίου 2016
Κατηγορία Παγκόσμια Ημέρα:
Ετικέτες Παγκόσμια Ημέρα

Σχετικές Εκδηλώσεις

Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

Σύλλογοι Ασθενών

Δεν βρέθηκαν Σύλλογοι Ασθενών

Ιατρική Εταιρεία

Δεν βρέθηκαν Ιατρικές Εταιρείες

Χορηγοί